Recept på efterrätter från 1890-talets Stockholm. Recepten är tagna ur Ester Åkerstedts, senare gift Schumachers, egenhändigt skrivna matreceptbok.
Bland recepten hittas förutom "Valnöts-tårta" och "Märgpudding" även "Blanc Mangé", "Glace", "Mandel-tårta" och "Ris á la Malta".
Om du använder en text som källa ska du alltid ange vem som skrivit texten. Om det är en arkivhandling ska du ange var (i vilket arkiv) originaltexten finns. Om det är en bok eller artikel ska du ange utgivare och år om informationen finns tillgänglig.
Författare
-
Skapad
1890 - 1899
Utgiven av
-
Objekt-ID
Stockholms stadsarkiv
SE/SSA/2902/Wilhelm Schumacher/vol.5
Har du frågor om texten ska du kontakta det arkiv, museum eller bibliotek där originaltexten finns. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.