Under pågående världskrig kan det vara svårt att komma på vad man ska äta. Rathcke Praktisk Hushållsbok (1916) ger handfasta tips på vad du kan sätta i dig varje veckodag, varje månad.
Tisdagar i februari rekommenderas: "Kokt fläskkorv med stuvade turska bönor. Brödpudding med fruktsås". Torsdagar i maj förordas: ”Hotch-Potchsoppa. Pösmunkar med sylt”. Lördagar i oktober rekommenderas: "Vegetariansk blomkålspuré med stekt bröd. Kokt torsk med senapssås".
Om du är ute efter fler middagstips, klicka på bilden ovan.
"Anvisningar i sammansättande av middagsmatsedlar" 1916
Om du använder en text som källa ska du alltid ange vem som skrivit texten. Om det är en arkivhandling ska du ange var (i vilket arkiv) originaltexten finns. Om det är en bok eller artikel ska du ange utgivare och år om informationen finns tillgänglig.
Författare
-
Skapad
1916
Utgiven av
A.V. Carlsons Bokförlags A.B.
Objekt-ID
Stockholms stadsarkiv
SE/SSA/0819/Axel Lagrelius samling/EIVa:1
Har du frågor om texten ska du kontakta det arkiv, museum eller bibliotek där originaltexten finns. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.
Stockholms stadsarkiv
CC-BY
Du får använda materialet fritt om du anger upphov (fotograf, författare, konstnär). Mer om Creative Commons licenser
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Årskurs4-6
-
Årskurs7-9
-
-
-
-
-
-
-
-
Uppdaterad