För några år sedan tyckte vi att det var dags att ta reda på om det verkligen var så illa ställt med den unga generationen, som massmedia och flera undersökningar visade. Hade de unga inga normer? Var framtiden bara svart? De ungdomar vi kände passade inte riktigt in i det mönstret. […] Ungdomarna är i stort sett nöjda med sig själva, trots att de vi talat med tillhör dem som anses mest utsatta i dagens Sverige: arbetarungdomar, skilsmässoungdomar, invandrarungdomar och ungdomsbrottslingar.
I projektet ”Vi är framtiden” under början av 1980-talet intervjuades tio ungdomar om hur det är att vara ung och sex vuxna om hur det var när de var unga. Det handlar om familj och kompisar, studier och jobb, synen på framtiden, förortsliv och storstadsliv. 283 sidor.
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Mannerfelt, Karine (f. 1951), Öjersson, Birgitta (f. 1945), Levin, Bo (f. 1947)
Utgivningsår
1985
Utgiven av
Liber
ISBN-nummer
-
ISBN 91-38-90718-6 ; ISBN 978-91-38-90718-4
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
-
Materialet omfattas inte av någon känd upphovsrätt.