Här är Slakthusområdet under uppbyggnad. Området invigdes 1912 och syftet var att kontrollera kötthanteringen i staden. Innan Stockholms stads offentliga slakthus öppnade här sköttes slakten av ca 30-40 privata entreprenörer. De sanitära olägenheterna i stadens alla slakthus och den bristande kontrollen av köttet där föranledde kommunaliseringen och centraliseringen av slakten i Stockholm.
Uppbyggnad av slakthusområdet. Bild daterad 3 okt. 1909
Om du vill använda fotografiet som källa eller använda det i något annat sammanhang ska du ange all information om fotograf och år som finns tillgänglig. Du ska också alltid ange var originalfotografiet finns. Om du använder beskrivningen av fotografiet som källa ska du skriva ut url-länken i adressfältet och datumet då du hämtade informationen. Exempel: https://stockholmskallan.stockholm.se/post/4548 Hämtad 2023-06-12.
Fotograf
Okänd
Skapad
3 oktober 1909
Utgiven av
-
Objekt-ID
Stockholms stadsarkiv
SE/SSA/2842 Saluhallsstyrelsens arkiv/Oförtecknat bildmaterial från hylla med avvikande format.
Vill du beställa en högupplöst version av fotografiet, har du frågor eller vill du bidra med ytterligare information om det? Då ska du kontakta det museum, arkiv eller bibliotek som har fotografiet i sina samlingar. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.
Stockholms stadsarkiv
CC-BY
Du får använda materialet fritt om du anger upphov (fotograf, författare, konstnär). Mer om Creative Commons licenser
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad