Koloniträdgårdar och planterade gårdar / av Anna Lindhagen
Denna skrift ger råd om hur man ska anlägga både den enskilda kolonitomten och hela koloniområden. Exempel på lyckade sådana ges från Stockholm, men också från andra delar av landet. En annan viktig del av denna "gröna rörelse" var att man arbetade för att storstadens bakgårdar skulle planteras med gräsmattor, blommor och träd. Till glädje för barnen som var tvungna att tillbringa hela somrarna hemma.
Överhuvud taget var koloniträdgårdsrörelsen ett socialt projekt; syftet var inte bara att fylla skafferiet med egenodlade grönsaker. Lika viktigt var att familjerna under fritid skulle få möjlighet att vistas utomhus i sunda miljöer.>56 sidor. Illustrationer i form av fotografier och ritningar.
Om du använder en text som källa ska du alltid ange vem som skrivit texten. Om det är en arkivhandling ska du ange var (i vilket arkiv) originaltexten finns. Om det är en bok eller artikel ska du ange utgivare och år om informationen finns tillgänglig.
Författare
Lindhagen, Anna (1870-1941)
Skapad
1916
Utgiven av
Norstedt
Objekt-ID
Stadsmuseet i Stockholm
-
Har du frågor om texten ska du kontakta det arkiv, museum eller bibliotek där originaltexten finns. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.
Stadsmuseet i Stockholm
CC-BY
Du får använda materialet fritt om du anger upphov (fotograf, författare, konstnär). Mer om Creative Commons licenser
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad