Här får vi följa med författaren till några av de anrika gamla restaurangerna. Det hinns också med besök på flera mindre glamorösa källarkrogar. På så sätt fås en inblick i krogvanor, exempelvis vad man åt och drack på 1880-talet.
De så kallade bolagskrogarna är en speciell företeelse. De drev av Stockholms utskänkningsaktiebolag som var ett allmännyttigt bolag med folknykterhetssyften. De skulle servera och sälja brännvin och andra destillerade drycker i sina lokaler. De skulle inte göra någon vinst på spriten.
29 sidor. Illustrerad.
Utdrag ur Lundin, Claës, Nya Stockholm. - 1890. - S. 54-82
På Hasselbacken och operakällaren, i "Grand" och på bolagskrogen / Claës Lundin
Om du använder en text som källa ska du alltid ange vem som skrivit texten. Om det är en arkivhandling ska du ange var (i vilket arkiv) originaltexten finns. Om det är en bok eller artikel ska du ange utgivare och år om informationen finns tillgänglig.
Författare
Lundin, Claës (1825-1908)
Skapad
1890
Utgiven av
Geber
Objekt-ID
Stadsmuseet i Stockholm
-
Har du frågor om texten ska du kontakta det arkiv, museum eller bibliotek där originaltexten finns. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.
Stadsmuseet i Stockholm
CC-BY
Du får använda materialet fritt om du anger upphov (fotograf, författare, konstnär). Mer om Creative Commons licenser
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad