Middag Trettondedag-Jul 1882 å Hotell Rydberg
Soppans namn tyder på att en av ingredienserna måste ha varit jordärtskocka. Soto Maior som finns i fiskrättens namn är en hyllning till den mycket kände stockholmsprofilen Vicomte Soto Maior. Han var Portugals officiella representant i Sverige. Han blev mycket känd för sitt intensiva uteliv och för sitt speciella utseende. Om fiskrätten sägs det (i en artikel 02.03.31 i Dagens Nyheter):
" Maträtten: "Gösfilé à la Soto Maior", anses vara komponerad på Stallmästargården (under sträng bevakning av det portugisiska sändebudet), men det var på Hasselbacken vid Djurgården som den blev en paradrätt. " Men även Hotell Rydberg lagade rätten, kan vi konstatera!
4 sidor. Färgillustrationer.
PS. För att se sidorna tillsammans tryck på symbolen för två sidor bredvid varandra, längst ned till höger när du öppnat pdf-dokumentet
Om du använder en text som källa ska du alltid ange vem som skrivit texten. Om det är en arkivhandling ska du ange var (i vilket arkiv) originaltexten finns. Om det är en bok eller artikel ska du ange utgivare och år om informationen finns tillgänglig.
Författare
-
Skapad
1800
Utgiven av
-
Objekt-ID
Stadsmuseet i Stockholm
-
Har du frågor om texten ska du kontakta det arkiv, museum eller bibliotek där originaltexten finns. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.
Stadsmuseet i Stockholm
CC-BY
Du får använda materialet fritt om du anger upphov (fotograf, författare, konstnär). Mer om Creative Commons licenser
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad