Runt år 1840 blev det obligatoriskt med kallbad vid regementena. Arkitekt Fredrik Blom ritade ett flytande badhus som placerades på Skeppsholmens östra sida.
En liten träpaviljong, som senare byggdes om till bostadshus för badföreståndaren för flottstationens varmbadhus, låg på land. Bredvid bostadshuset låg varmbadhuset, i den gamla smedjan som hade byggts om på 1870-talet. I badhuset fanns bastu och sex badkar i rad.
I början av 1900-talet blev vattenkvaliteten allt sämre och 1923 blev det förbjudet att bada från Skeppsholmen. Kallbadhuset revs och nu finns bara badföreståndarens hus kvar. Varmbadhuset användes ända fram till 1969 när örlogsvarvet flyttade till Musköbasen.
Konstnär: Lindqvist, Herman. Material och teknik: Olja på duk. Mått i mm 400x560
Om du vill använda konstverket som källa eller använda det i något annat sammanhang ska du ange konstnär och år. Du ska också alltid ange var originalkonstverket finns. Om du använder beskrivningen av konstverket som källa ska du skriva ut url-länken i adressfältet och datumet då du hämtade informationen. Exempel: https://stockholmskallan.stockholm.se/post/4717 Hämtad 2023-06-12.
Konstnär
Lindqvist, Herman (1868-1923)
Skapad
1886
Utgiven av
Stadsmuseet i Stockholm
Objekt-ID
Stadsmuseet i Stockholm
Inventarienummer SSM 4201
Om du har frågor om konstverket ska du kontakta det museum, arkiv eller bibliotek som har originalet. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.