För många, många år sedan var hantverkarna och handlarna de två största yrkesgrupperna i Stockholm. Under 1940-talet då den här uppsatsen skrevs hade många hantverkare försvunnit från staden. Mycket berodde på industrialiseringen som skedde runt om i världen. Det var en tid av stigande levnadskostnader, dyrare arbetskraft och höjda markkostnader. Men inte alla hantverkare försvann, utan exempelvis smeder och borstbindare.
Den här uppsatsen ger en bra bild över hantverkarnas yrke, liv och historia i Stockholm. Den innehåller även beskrivning över vad för slags hantverkare som fanns på vilken gata i huvudstaden. 10 sidor.
Utdrag ur Hansson, Hans, Årsberättelser / Museienämnden ; 1941. - 1942. - S. 9-18
Hantverkare i Stockholm / Hans Hansson
Om du använder en text som källa ska du alltid ange vem som skrivit texten. Om det är en arkivhandling ska du ange var (i vilket arkiv) originaltexten finns. Om det är en bok eller artikel ska du ange utgivare och år om informationen finns tillgänglig.
Författare
Hansson, Hans
Skapad
1942
Utgiven av
K.L. Beckmans Boktryckeri
Objekt-ID
Stadsmuseet i Stockholm
-
Har du frågor om texten ska du kontakta det arkiv, museum eller bibliotek där originaltexten finns. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.
Stadsmuseet i Stockholm
CC-BY
Du får använda materialet fritt om du anger upphov (fotograf, författare, konstnär). Mer om Creative Commons licenser
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad