Det här är en matsedel från Hôtel de Suède från den 16 februari 1851. Då kunde man äta franska sardiner, sköldpaddssoppa och stekt gris med lingon.
Hôtel de Suède var ett hotell som låg på Drottninggatan 43 vid dagens Sergels torg i centrala Stockholm. Hotellet öppnades 1851 i en byggnad från 1700-talet och stängdes 1952 då huset revs i samband med Norrmalmsregleringen.
På samma plats som Hôtel de Suède låg finns nu Länssparbankernas hus. I byggnaden huserar idag bland annat Lantbrukarnas riksförbund och Kanadas ambassad.
Om du använder en text som källa ska du alltid ange vem som skrivit texten. Om det är en arkivhandling ska du ange var (i vilket arkiv) originaltexten finns. Om det är en bok eller artikel ska du ange utgivare och år om informationen finns tillgänglig.
Författare
-
Skapad
16 februari 1851
Utgiven av
Hôtel de Suède
Objekt-ID
Kungliga biblioteket
Matsedlar Fol.
Har du frågor om texten ska du kontakta det arkiv, museum eller bibliotek där originaltexten finns. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.