Det här kapitelet handlar om fransmannen Régis Cadier som startade ett flertal restauranger i Sverige. Han var mannen bakom succéer som Hotell Rydberg och Grand Hôtel. Bland annat berättas det om de galamiddagar som serverades på kungliga födelsedagar. På Oscarsdagen 1889 serverades det smörgåsbord, soppa, fisk, kött, mellanrätt, stek med sallad, efterrätt samt frukt och ost. Allt till en kostnad av tre kronor. Kapitlet tar också upp tidigare typer av matställen som till exempel vinkällare och kaffehus. 12 sidor.
Régis Cadier - den franska matkulturens främste företrädare i Sverige under 1800-talet / Mats Rehnberg
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Rehnberg, Mats (1915-1984)
Utgivningsår
1983
Utgiven av
Prisma
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
-
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad