Långt in på 1900-talet har torghandeln varit viktig när stockholmaren skulle handla mat. Även extra känslig mat som mjölk och kött inköptes på torgen, men den handeln förbjöds av livsmedelshygieniska skäl år 1914. När mjölkförsäljningen därefter flyttade in i butik blev det lite mer hygieniskt. Men de engångsförpackningar som vi är vana vid idag fanns ännu inte och varje kund hade med sig en egen mjölkkanna. Grädden var däremot så pass tjock att den ibland såldes i dubbla papperspåsar. Läs mer om torg- och butikshandel i det här kapitlet. 8 sidor.
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Högberg, Staffan (1932-1999)
Utgivningsår
-
Utgiven av
Bonnier fakta
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 91-34-42953-0
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.