Ett kort kapitel om Stockholms parker och grönområden genom tiderna. På 1600-talet blev det populärt att plantera exotiska växter och bygga fontäner och annan utsmyckning kring adelspalatsen. På 1700-talet var den engelska parkstilen på modet, vilket innebar att man lät buskar och träd växa fritt, som i Hagaparken från den tiden. På 1800-talet var stadens parker, som Humlegården, betesmark för boskap, eller tillhåll för kriminella och prostituerade. Därefter har innerstadsparkerna rustats upp och alla delar av staden fått grönområden – det gröna har blivit en naturlig del av Stockholm. 2 sidor.
Utdrag ur Ericsson, Niklas, Stockholm : historien om den stolta staden. - 2002. - S. 203-204
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Jörgensen, Christer (f. 1967)
Utgivningsår
2002
Utgiven av
B. Wahlströms bokförlag
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 91-32-32669-6
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.