Buljong, kotletter, hummer och små pastejer, det kunde man få äta på värdshusen i Stockholm på 1700-talet. Eller sill och en sup om du inte hade så mycket pengar… Läs mer om maten, alkoholen och krogarna i det här kapitlet. Bilder visar t.ex. den korvätande konstnären Elias Martin. 16 sidor.
Utdrag ur O´Regan, Christopher, Gustaf III:s Stockholm : glimtar ur 1700-talets stadsliv. - 2004. - S. 98-113
Makaroner och parmesanost. Om maten / Christopher O´Regan
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
O´Regan, Christopher (f. 1971)
Utgivningsår
2004
Utgiven av
Forum
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 91-37-12597-4
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad